Home CSA

CSA staat voor community supported agriculture, landbouw in samenwerking met de gemeenschap eromheen.

 

Het is een sociaal-economisch concept waarbij boer en burger de handen ineen slaan. CSA-systemen bieden een alternatief voor burgers met groeiende zorg over de herkomst en kwaliteit van hun voedsel. Het is een manier om weer invloed te hebben op je eigen voedsel en daar ook medeverantwoordelijk voor te zijn.

 

Als groente kopen alleen een economische activiteit is waarbij we op zoek gaan naar de goedkoopste deal, verliezen we uit het oog dat het juist om het ondersteunen van een gezonde manier van telen gaat.

 

Door aan het begin van het seizoen een oogstaandeel te kopen is de boer verzekerd van zijn of haar afzet. De deelnemers genieten niet alleen van gezonde, verse en betaalbare biologische producten, maar ook van het sociale leven op en rond het bedrijf. Participatie en openheid zijn kenmerkend voor een CSA bedrijf. Deelnemers en boer werken zo samen aan een manier van landbouw die gezond is voor de omgeving, smakelijke en gezonde producten levert en waar wat te beleven is. Niet alleen de boer, maar ook de deelnemers krijgen de mogelijkheid om zich te verbinden met de akker. In Nederland zijn ongeveer 40 bedrijven die op een manier werken die dicht bij CSA ligt.

Buy cheap windows or linux hosting for your small business website. Please consider sitecloud hosting review and hostmonster review.
OSense O-Sense
Natural Joomla Templates designed by Joomla Hosting